Nyári melegben nem is tudja az ember lánya milyen ebédnek
örülnének a család férfitagjai, és melyik az a főzési mód, ami nem jár túl
hosszú főzési esetleg sütési idővel, hogy azért nagyon ne melegítsük be a
konyhát. Már-már szinte elviselhetetlen meleg van. Teljesen rátelepedik az egész
testünkre, és megmozdulni is fáj. Ki kell találni valamit, és erre legjobb a
hajnali csend. Ha már az alvással vannak problémáim, legalább hasznosan töltsem
ezt az időt.
Van némi pulyka apró hús a hűtőben, még régebbről
származik amikor a mellet meg kellet formázni, és valahogy elfeledkeztem róla.
Éppen ideje, hogy valami haszna legyen, hiszen ilyenkor valami könnyű kell, ne
terheljük nagyon meg a szervezetet. Az egészség támogatója a pulykahús.
Fasírtgolyókat készítünk belőle, lesz hozzá némi párolt zöldség, jobb híján mirelit
mexikói, és hogy a legkisebb fiú is egyen, mert a zöldség nem az erőssége,
legyen valamennyi sült krumpli.
hozzávalók:
60 dkg darált pulykahús
1 zsemle
só, bors, oregánó
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
tej a zsemle áztatásához, olaj a sütéshez
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az egész
tojást. A zsemlét a tejben megáztatjuk és kicsavarjuk, belemorzsoljuk a húsba,
sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oregánót. A meglátásom, hogy a pulyka nagyon
szereti az oregánót. Bele tesszük a zúzott fokhagymát, és a nagyon finom
kockára vágott vöröshagymát. Alaposan összedolgozzuk, és kb fél órára a hűtőben
hagyjuk az ízeket összeérni. Apró gombócokat formálunk belőle, amit minden
oldalán megsütünk a forró olajban. Nem szoktam bő olajban sütni, inkább állok
mellette, és forgatom a fasírtokat.
Ez idő alatt megpárolódik a zöldség, és megsül a
hasábburgonya.
A zöldséget pároló edényben készítem el. Abban
gyakorlatilag semmi só nem kell. Csak fűszerezni szoktam kevés kakukkfűvel,
borsika fűvel. Majd tálaláskor kevés
vajat szoktam a tetejére tenni, és tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése