2013. július 6., szombat

Meggyes-csokis muffin









A muffint még napokkal ezelőtt készítettük, de csak most jutottam oda, hogy a receptet megosszam veletek. Egy kellemes, csokis meggyes muffinról van szó, ami a meggyimádók kedvencévé válhat.






Hozzávalók 


20 dkg magozott meggy
25 dkg finomliszt
2 evőkanál keserű kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
5 dkg keserű csokoládé darabokra vágva
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg puha margarin
2 dl tej


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

 A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük, sőt kicsit kinyomjuk a levét.



 A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük.

A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a tejez. A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a  meggyet.

A tésztát a formákba töltjük,kb öt percet várjunk sütés előtt, a tapasztalatom, hogy a pihenés jót tesz a muffin tésztának,  és kb. 25 perc alatt készre sütjük.



A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd rácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.


A muffinok tetejére tehetünk tejszínhabot, majd nyomjunk rá egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával. 












Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...