A muffint még napokkal ezelőtt készítettük, de csak most
jutottam oda, hogy a receptet megosszam veletek. Egy kellemes, csokis meggyes
muffinról van szó, ami a meggyimádók kedvencévé válhat.
Hozzávalók
20 dkg magozott meggy
25 dkg finomliszt
2 evőkanál keserű kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
5 dkg keserű csokoládé darabokra vágva
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg puha margarin
2 dl tej
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A meggyet kimagozzuk, lecsöpögtetjük, sőt kicsit kinyomjuk a levét.
A lisztet a
sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal
összekeverjük.
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a margarint és a tejez. A tojásos masszához a lisztes keveréket
folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggyet.
A tésztát a formákba töltjük,kb öt percet várjunk sütés
előtt, a tapasztalatom, hogy a pihenés jót tesz a muffin tésztának, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd rácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
A muffinok tetejére tehetünk tejszínhabot, majd nyomjunk rá
egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése