2012. április 27., péntek

Könnyű, friss paradicsommártás rigatonival



Ennek elkészítése is egyszerű, és ízletes paradicsométel kerekedik belőle. Körülbelül 30-40 perc alatt kész, és begyűjthetjük a dicséreteket.. 


Hozzávalók 


5-8 közepes méretű koktélparadicsom (500-750 g)
1 közepes hagyma, vékonyra szeletelve
1-2 szál friss bazsalikom
só és bors ízlés szerint
4-5 friss bazsalikom levél, apróra vágva (tálaláshoz)
4 púpozott evőkanál reszelt kemény sajt (tálaláshoz)
300 g riogatni, vagy más rövid tészta

Elkészítés
Mossuk meg és szárítsuk meg a paradicsomot, és vágjuk 8-8 cikkre
Melegítsük meg az olajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Az apróra vágott hagymát pároljuk, amíg megpuhult, enyhén megbarnul.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikom levelet, és főzzük 30 percig
Közben, egy fazék vizet  forralunk, adjunk hozzá egy kevés só (1 teáskanál), és adjuk hozzá a rigatonit vagy más rövid tésztát. Főzzük az utasítás szerinti ideig.
A kifőtt tésztát a mártáshoz keverjük, és összeforgatva, meghintve reszelt sajttal, tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...