Melegítsük elő a sütőt (190 C fok).
Hozzávalók
150 g szobahőmérsékletű vaj
125 g cukor
2 vaníliás
cukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat
1 tojás
150 g zabpehely
50 g sima
liszt
1 púpozott
teáskanál sütőpor
1 evőkanál
reszelt citromhéj
csipet só
A vajat, a cukrot és a vaníliás cukor egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük.
hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót, azután nyomkodjuk rá egy
piteformára. Tegyük a hűtőbe.
Töltelék:
500 g alma
50 g
szeletelt mandula
fél citrom
leve
60 g barna
cukor
50 g (2
evőkanál) hideg vaj, kockákra vágva
Hámozzuk meg
az almákat, és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük az almát egy közepes tálba a
mandulát, citromlevet, és barna cukor is.
Tegyük a gyümölcskeveréket a torta tetejére..
Zabpehelymorzsa
50 g hideg
vaj, felkockázva
50 g cukor
30 g
zabpehely
20 g liszt
Keverjünk
össze mindent, amíg durva morzsát kapunk ezzel megszórjuk az almatöltelék
tetejét.
Süssük
előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg aranysárga színű lesz. Tálaljuk
melegen porcukorral megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése