Hozzávalók:
250 g mandula liszt
125 g rizsliszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
250 g barnacukor
5 egész tojás
csipet só
500 g krémsajt, (növényi zsiradék vegán)
125 g sima, vagy citromos joghurt zsírszegény bio
2 ek friss citromlé
1 citrom reszelt héja
vaníliás cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral
Összekeverjük
habverővel a mandulás lisztet, a rizs lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a
tengeri sót, és a cukrot.
Egy másik
tálban a tojásokat könnyű és jó habosra verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és
joghurtot, összekeverjük.
Adjuk hozzá
a citromlevet, reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot, Ezekkel is jól
elkeverjük.
Adjuk hozzá
a liszt keveréket és keverjük simává, de ne túl sokáig. Maximum 1-2 percig.
Különben a tésztánk túl nehéz lesz-
Öntsük a tésztát
az előkészített tortaformába. Süssük egy előmelegített 180 fokos sütőben kb 40
percig, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a beleszúrt
fogpiszkáló tisztán jön ki, kész a tortánk.
Rácson
hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk..
Nyugodtan
lefagyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése