2012. április 26., csütörtök

Gluténmentes citromos joghurttorta


Hozzávalók:




250 g mandula liszt
125 g rizsliszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
250 g barnacukor
5 egész tojás
csipet só
500 g krémsajt, (növényi zsiradék vegán)
125 g sima, vagy citromos joghurt zsírszegény bio
2 ek friss citromlé
1 citrom reszelt héja
vaníliás cukor  






Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral
Összekeverjük habverővel a mandulás lisztet, a rizs lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tengeri sót, és a cukrot.
Egy másik tálban a tojásokat könnyű és jó habosra verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és joghurtot, összekeverjük.
Adjuk hozzá a citromlevet, reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot, Ezekkel is jól elkeverjük.
Adjuk hozzá a liszt keveréket és keverjük simává, de ne túl sokáig. Maximum 1-2 percig. Különben a tésztánk túl nehéz lesz-
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába. Süssük egy előmelegített 180 fokos sütőben kb 40 percig, akkor tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, kész a tortánk.
Rácson hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk..

Nyugodtan lefagyasztható.





Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...