2010. május 26., szerda

Bodza üdítő

Mindenki bodzaüdítőt készít. Én sem szeretnék kilógni a sorból, egyébként is sok-sok bodzalét csinálok a szezonban. Már tavaly májusban is közzétettem a bodzaszörpöm jól bevált receptjét, amit ITT ismét megnézhetsz, de most megpróbálom a Limaránál lévő mentás receptet.

hozzávalók:

5-6 db bodzavirág ernyő
1 nagy csomag citrompótló
30 dkg cukor
1 citrom
1 narancs
1 csokor menta

Egy 5 literes uborkás üvegbe szeleteljük a citromot és a narancsot, hozzáadjuk a cukrot, a citrompótlót, a mentát, a lemosott bodzavirágot, és az egészet felöntjük vízzel. 2-3 napra a hűvös kamrába tesszük Azután leszűrjük és hűtve fogyasztjuk.

A citrom és a narancs héját jól mossuk meg felszeletelés előtt, hogy az esetleges vegyszermaradványokat eltávolítsuk.

Egyébként ha egy mód engedi, használjunk biocitrusféléket. Ezekhez legkönnyebben akkor jutunk hozzá, ha magunk neveljük a citrom és a narancsfákat.
Nem kell itt nagy ligetekre gondolni.
Ma már igazán jó dézsás változatuk elérhető áron beszerezhető, és rendszeresen érett gyümölcsökkel ajándékoz meg bennünket gondoskodásunk fejében.





készül a bodzaüdítő
cukor, citrom, narancs, menta, citrom pótló.....


..... bodzavirág, és természetesen jó kis forrásvíz.







Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...