Mindenki bodzaüdítőt készít. Én sem szeretnék kilógni a sorból, egyébként is sok-sok bodzalét csinálok a szezonban. Már tavaly májusban is közzétettem a bodzaszörpöm jól bevált receptjét, amit ITT ismét megnézhetsz, de most megpróbálom a Limaránál lévő mentás receptet.
hozzávalók:
5-6 db bodzavirág ernyő
1 nagy csomag citrompótló
30 dkg cukor
1 citrom
1 narancs
1 csokor menta
Egy 5 literes uborkás üvegbe szeleteljük a citromot és a narancsot, hozzáadjuk a cukrot, a citrompótlót, a mentát, a lemosott bodzavirágot, és az egészet felöntjük vízzel. 2-3 napra a hűvös kamrába tesszük Azután leszűrjük és hűtve fogyasztjuk.
A citrom és a narancs héját jól mossuk meg felszeletelés előtt, hogy az esetleges vegyszermaradványokat eltávolítsuk.
Egyébként ha egy mód engedi, használjunk biocitrusféléket. Ezekhez legkönnyebben akkor jutunk hozzá, ha magunk neveljük a citrom és a narancsfákat.
Nem kell itt nagy ligetekre gondolni.
Ma már igazán jó dézsás változatuk elérhető áron beszerezhető, és rendszeresen érett gyümölcsökkel ajándékoz meg bennünket gondoskodásunk fejében.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése