A hétvégi Juhászfesztiválra készültem, túrótortát sütöttem. Vártam a gyerekeket, de az eső mindent elmosott, persze azért a tortát nem kellett kidobni. Elfogyott.
Bármilyen idénygyümölccsel kitűnő. Én most eperrel készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vanillincukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
15-20 dkg eperlekvár
2 cs zselatin
50 dkg túró
15 dkg porcukor
5 dl tejszín
50 dkg eper
A vajat a porcukorral a vanillincukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is jól elkeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk. Kikent 27 cm-es tortaformában megsütjük. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsül.
Azután hagyjuk kihűlni, kettévágjuk megkenjük eperlekvárral, majd visszatesszük a tortaformába.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. Langyos vízben feloldjuk a zselatint és felforrósítjuk.
Elkeverjük a túrót a porcukorral. Felverjük a tejszínt kemény habbá és a túróhoz keverjük. Ezután a feloldott langyosra hűlt zselatinnal is összekeverjük.
A felét a tortára kenjük, a megmosott negyedelt eperrel megszórjuk, beborítjuk a maradék krémmel, néhány félretett eperszemmel díszítjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Más dolog már nincs is vele, minthogy el kell fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése