2010. január 7., csütörtök

Isler

Mivel túl gyorsan elfogyott a pogi, kénytelen voltam egy kis islert sütni. Mivel egyszerűen nem maradhatunk valami rágcsálni való nélkül.
Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
15 dkg dió vagy mandula darálva,
20 dkg vaj vagy margarin (vajjal jobb)
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
barack vagy eper lekvár
10 dkg étcsokoládé bevonó
5 dkg vaj

A lisztet, a darált diót, a porcukrot, a sót egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk (gyorsan dolgozzunk, a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől) hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk, könnyen gyúrható tésztát kapunk. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órát, de akkor a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben tölt. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a lekvárral, majd gőz fölött olvasztott étcsokival, amit vajjal fényesebbé teszünk, bevonjuk.








Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Rattlebridge Farm írta...

Welcome to Foodie Friday! I could not get the translator to work, but the soup looks delicious!
Thank you for sharing the recipe!

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...