2010. január 6., szerda

Magos pogácsa




Magos pogácsára éheztem. Az elmúlt időben rengeteg édesség fogyott, hála a karácsonynak, és most valami más kellett. Szeretem, hogy olyan kevés munka van vele, mert ugye a kelesztési idő alatt bármit megcsinálhatunk.


Hozzávalók:

2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
10 dkg margarin
30 dkg grahamliszt
15 dkg finomliszt

2 kiskanál só
1-1 evőkanál tökmag, lenmag, szezámmag, és amit még ízlésünk szerint szívesen használunk
a tetejére 1 tojássárgája

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, közben a kétféle lisztet tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót és megdagasztjuk. A jól kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat, letakarva kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával, még egy 15-20 percig kelni hagyjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Sütési idő kb 20 perc. Hidegen is finom.













Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...