2010. január 18., hétfő

Zöldborsó főzelék


A zöldborsó főzelék, ilyenkor télen az egyik kedvencem. Bár fagyasztott zöldborsót használok, semmivel nem rosszabb, mintha a tavaszi zöldborsót fejteném és főzném. Szeretem tükörtojással, de azért a sült csirkecomb az igazi hozzá.

Hozzávalók:

1 csomag mirelit zöldborsó
1 evőkanál cukor
csipet só
2-3 dl tej
2 evőkanál liszt
fél csokor petrezselyemzöld


A zöldborsót vízzel, a cukorral, és a csipet sóval feltesszük főni. Amikor a borsó puhára főtt, behabarjuk. A habarás a következő képen készül. A 2 evőkanál lisztet simára, csomómentesre keverjük a tejjel, majd a forró borsó levéből egy két merőkanálnyi vízzel elkeverjük, és a borsóra öntjük. Újra forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és fasírttal, tükörtojással, vagy sült hússal tálaljuk.

The green pea sauce, then one of my favorite winter. Although I use frozen peas, nothing is worse than the spring peas and cook unfold. I like fried eggs, fried chicken but the real him.

Ingredients:

1 package frozen peas
1 tablespoon sugar
pinch of salt
2-3 dl milk
2 tablespoons flour
a half bunch of parsley


The peas, water, sugar, pinch of salt and cook. When the peas cooked, thicken. The thickening of the next image is made. 2 tablespoons of flour until smooth, stir in the milk free of knots, and then the hot two peas in a mere spoonful of juice mixed with water and pour over peas. Again the source was approximately. Simmer for 5 minutes, chopped parsley, green flavor, and meat loaf, fried eggs, or serve with grilled meat.

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Szülinapi számtorta mascarpone és tejszínhab krémmel

Az egyik ismerős megkért, hogy az édesanyja születésnapjára készítsek egy tortát, de lehetőség szerint számtortát. Azután közölte, hogy ne...