Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2010. január 7., csütörtök

Isler

Mivel túl gyorsan elfogyott a pogi, kénytelen voltam egy kis islert sütni. Mivel egyszerűen nem maradhatunk valami rágcsálni való nélkül.
Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
15 dkg dió vagy mandula darálva,
20 dkg vaj vagy margarin (vajjal jobb)
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
barack vagy eper lekvár
10 dkg étcsokoládé bevonó
5 dkg vaj

A lisztet, a darált diót, a porcukrot, a sót egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk (gyorsan dolgozzunk, a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől) hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk, könnyen gyúrható tésztát kapunk. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órát, de akkor a legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben tölt. Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a lekvárral, majd gőz fölött olvasztott étcsokival, amit vajjal fényesebbé teszünk, bevonjuk.








Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Michael Lee West írta...

Welcome to Foodie Friday! I could not get the translator to work, but the soup looks delicious!
Thank you for sharing the recipe!