2019. augusztus 4., vasárnap

Zöldség ragu




Mára egy igazi zöldségegyvelegből készült ragut terveztem. Persze csak a téli lehetőségekhez mérten. Minden nyári zöldségből, mint a padlizsán, vagy cukkini, és paradicsom, csak annyi, ami még nem fájhat a pénztárcámnak. viszont gomba, hagyma és zellerszár került bele bőven. A fűszerekkel előcsalt finom ízeket élveztük ebédkor. 


1 nagy fej vöröshagyma
6-8 db zellerszár
2-3 nagyobb sárgarépa
2 kanál kókuszzsír vagy bármilyen számunkra megfelelő zsiradék
2-3 paradicsom, vagy egy doboz hámozott paradicsom konzerv
1 padlizsán
1 cukkini
1-2 gerezd fokhagyma
diónyi gyömbér
40 dkg gomba
1 tk római kömény
1 tk oregánó
1 tk kurkuma
1-2 babérlevél
2 tk pirospaprika
1/2 tk chili pehely

frissen őrölt bors



A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Két kanál olajon, fedő alatt puhára pároljuk a hagymát, a zellerszárat, és a sárgarépát. Amikor puha, hozzáadjuk a paradicsomot. 





Tovább pároljuk.
Beletesszük a többi zöldséget, és a fűszereket, és ha szükséges vizet adunk hozzá. A zöldségek puhulásáig fedő alatt főzzük. 


Főtt rizzsel tálaljuk.



Végezetül egy kis gesztenyepürével zártuk finom ebédünket




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...