Vasárnapi ebédre, húsleves daragaluskával, főtt hús főtt zöldségek, valamint a combok sütőben elkészítve.
Befőző barát étel mert csak összekészíted és irány a sütő. Míg a leves órákon át gyöngyözve forrt, addig eltettem a paradicsomot, és a combok is ropogósra sültek.
A csirkecombokat sózom, borsozom.
Egy tepsit zsírral vastagon kikenek és abba teszem bőrével felfele a húsokat.
Megpucolok egy nagyobb sárgarépát, 2-3 burgonyát, 2-3 kisebb vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, és a hús mellé teszem.
Vizezett sütőpapírral vagy fóliával betakarom, és egy órára 200 fokos sütőbe teszem.
Az első 20-30 perc után leveszem a papírt róla, hogy zsírjára tudjon sülni. Ilyenkor megforgatom a zöldségeket, hogy mind puhuljon meg.
Persze tehetünk bele más zöldségeket is, nálam most ennyi volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése