2019. augusztus 25., vasárnap

Rozmaringos zsályás csirke zöldségekkelVasárnapi ebédre, húsleves daragaluskával, főtt hús főtt zöldségek, valamint a combok sütőben elkészítve.

Befőző barát étel mert csak összekészíted és irány a sütő. Míg a leves órákon át gyöngyözve forrt, addig eltettem a paradicsomot, és a combok is ropogósra sültek.

A csirkecombokat sózom, borsozom. 

Egy tepsit zsírral vastagon kikenek és abba teszem bőrével felfele a húsokat. 

Megpucolok egy nagyobb sárgarépát, 2-3 burgonyát, 2-3 kisebb vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, és a hús mellé teszem. Vizezett sütőpapírral vagy fóliával betakarom, és egy órára 200 fokos sütőbe teszem.
Az első 20-30 perc után leveszem a papírt róla, hogy zsírjára tudjon sülni. Ilyenkor megforgatom a zöldségeket, hogy mind puhuljon meg. 
Persze tehetünk bele más zöldségeket is, nálam most ennyi volt. 

Finom sülve a paszternák, a cukkini, és a padlizsán is, de a cukkinit és a padlizsánt is később tegyük hozzá, mert egyrészt sok levet ereszt, másrészt sokkal hamarabb puhul, mint a répa, vagy a krumpli.

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...