2019. augusztus 4., vasárnap

Almatorta





Az alma az egyik kedvenc gyümölcs, ami rengeteg felhasználási móddal örvendeztet meg bennünket.
Bármibe tesszük, csak jó kerekedhet ki belőle.

Most egy almatorta, ami akár az ünnepi asztal dísze is lehet.

Hozzávalók:

110 g liszt
3/4 tk. sütőpor
1 csipet só
115 g vaj
3 tojás
150 g cukor
3 evőkanál diópálinka vagy rum
1/2 tk. vanília kivonat
mandula forgács
porcukor a megszóráshoz




Egy csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalát kenjük ki vajjal. Tegyük félre.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük.





Tegyük félre.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval keverjük össze, tegyük félre.
A tojásokat a cukorral a vanília kivonattal és a diópálinkával keverjük össze, adjuk hozzá a fele lisztet, és a fele vajat, majd a másik fele lisztet, és vajat.
Azután keverjük egy spatulával bele az almaszeleteket, ügyelve, hogy minden almát bevonjon a tészta.
Öntsük a tortaformába, simítsuk el a tetejét, szórjuk meg a mandula forgáccsal, 


és 180 fokosra melegített sütőben 50-60 perc alatt süssük készre.



A kész tortát szórjuk meg porcukorral.







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...