2017. december 3., vasárnap

Mézes-szójás csirkecomb




Pár hozzávalóból elkészíthető a pác, amiben egy éjjelt, vagy egy délelőttöt tölt el a csirkecomb, és rövid 45 perces sütés után már lehet is az asztalra tenni ezt a ragacsos finomságot.
Adhatunk mellé rizst,vagy bármilyen köretet. Én töltött burgonyával, és pirított kölessel tálaltam, hiszen az elmúlt három napba szinte mindig került valami rizs az asztalra. A családomat nem szívesen terheltem volna továbbiakkal.

A pác hozzávalói a következőek:

3 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál szója szósz
5 evőkanál méz
4 gerezd fokhagyma vagy 1/2 teáskanál fokhagyma por
3-4 cm gyömbér vagy 1/2 teáskanál gyömbér por
1/2 teáskanál füstös pirospaprika
só, bors lehetőleg frissen őrölt

további hozzávalók:

8-10 db felső csirkecomb

Mindenek előtt a pác hozzávalóit alaposan összekeverjük. A csirkecombokat kifilézzük és kettévágjuk, majd a pácba forgatjuk, és hagyjuk 8-10 órát az ízeket összeérni.

Egy tűzálló tálba tesszük, és 200 fokos sütőben 20 percet fóliával letakarva sütjük, a bőrös felükkel felfele.
20 perc elteltével levesszük a fóliát, és a húsokat megforgatjuk, jó 10 percre visszatoljuk a sütőben.
Ezután újra megforgatjuk, és pirosra, ragacsosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Mézes grízes-krémes

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mi...