2017. február 16., csütörtök
Warsói csók
Finom töltött mázas sütit készítettünk Alexával a farsangra. Hasonlót régen Lengyel barátainknál ettünk.
Sütiverseny is lesz, azon szeretne részt venni. Igen egyszerű omlós tészta alapot készítettünk, arra tojásos cukormázat tettünk. A tölteléke főzött vajas krém, majd őrölt dióba (dejóba) forgattuk az oldalait.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 tojás sárgája
25 dkg vaj vagy margarin
Máz:
1 tojás
12 dkg porcukor
Krém:
15 g keményítő
15 g liszt
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
12,5 dkg vaj
oldalára őrölt dió, mandula, vagy kókuszreszelék
Robotgéppel összeállítjuk a tésztát. Pár tekerés és kész. Fóliába tesszük és hűtőbe rakjuk.
Megfőzzük a krémet. A keményítőt és a lisztet csomómentesre keverjük a fele mennyiségű tejjel. A másik felét felforraljuk a cukorral. A lisztes keverékbe öntjük és sűrűre főzzük. Fóliát teszünk rá, hogy ne bőrösödjön és hideg helyen kihűtjük.
Amíg a krém hűl, kisütjük a sütiket. A tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy tojást habosra keverünk 12 dkg porcukorral, és minden lapka tetejét megkenjük ezzel a mázzal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A krémet befejezzük addig amíg a süti hűl. A lágy vajat hozzákavarjuk a pudingos alaphoz, és ezzel két lapot összeragasztunk. Az oldalát is megkenjük, és megforgatjuk darált dióban, vagy kókusz reszelékben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése