2016. január 11., hétfő

Zöldborsó krémleves





Egyik kedvenc, bár ahogy láthatjátok nálunk minden kedvenc, hiszen általában szeretünk mindent, talán a tengeri herkentyűk azok, amikkel még nem igazán sikerült megbarátkozni.

Fontosnak tartom, hogy minél több zöldségféle kerüljön az asztalra, éppen ezért krémlevest készítettem, mert jó sok zöldséget lehet az asztalra tenni.

Hozzávalók:

5 dkg vaj
10 cm-es darab póréhagyma
1 kis szál sárgarépa
2 zellerszár
30 dkg zöldborsó
1,5 l húsleves
só, bors,

A tálaláshoz:

1-2 kanál tejszín
ropogósra sült kolozsvári szalonna

A vajon megpároljuk a zöldségeket, és feleresztjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, turmixban pürésítjük.
Tejszínnel és sült szalonnával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Szülinapi számtorta mascarpone és tejszínhab krémmel

Az egyik ismerős megkért, hogy az édesanyja születésnapjára készítsek egy tortát, de lehetőség szerint számtortát. Azután közölte, hogy ne...