Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2016. január 12., kedd

Szuper könnyű banánkenyér





A karácsonyi ünnepek elmúltával a sok maradék felhasználásával lehet csökkenteni a kiadásokat. Természetesen nem csak a zsebünket kíméljük. Ilyen pl. a túlérett banán, amit bár mindenki tudja, hogy nagyon finom, mégis gyakran végzi a szemétben.
Éppen az ilyen túlérett, szinte feketére és folyékonyra löttyedt gyümölcs való a banánkenyérbe.
Az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy a gyerekek is bátran hozzákezdhetnek, persze felnőtt irányításával.

Hozzávalók:

3 db nagyobbacska, barnára érett banán
12 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
csipet só
25 dkg liszt

Melegítsük elő a sütőt 175 fokosra
Kenjünk ki egy gyümölcskenyér formát vajjal, hintsük be liszttel, tegyük félre.
A banánt villával törjük össze, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük össze.




Öntsük a kikent kilisztezett formába, és 50-60 perc alatt süssük meg. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. Ha a beleszúrt hústűre nem ragad a tészta, készen van.
Rácson hagyjuk kihűlni.




Érdemes recés késsel szeletelni, az ugyanis nem nyomja össze a tésztát. Porcukorral megszórva tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések: