2016. január 23., szombat

Brokkolis kukoricakenyér sült csirkemellel





Egy finom brokkolis étel kincs a családban, főleg, ahol gyerekek is vannak, sőt ott is megállja a helyét, ahol nem szeretik ezt a téli zöldséget.
Talán egy alternatíva a glutén mentes ételek beiktatására.

Hozzávalók:

30 dkg brokkoli rózsa
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1-2 nagy tojás
40 dkg túró
1 teáskanál só
bors
10-15 dkg kukoricadara

1-2 csirkemell
só, fokhagyma,
olaj és vaj keveréke a sütéshez

A brokkolinak a rózsáit sós forró vízben pár perc alatt főzzük félkeményre, ügyelve, hogy a rózsák ne hulljanak szét. Közben a vajon pároljuk puhára az apróra vágott vöröshagymát.
Mind a kettőt hagyjuk kihűlni.
Közben 1-2 tojást habarjunk el sóval, és borssal, majd a túrót is tegyük bele. Alaposan keverjük el. Jöhet hozzá a vöröshagyma a vajjal együtt, majd mehet bele a brokkoli.Annyi kukoricadarával keverjük össze, hogy az állaga a galuska tészta keménységű legyen.
A sütőt 200 fokosra melegítsük elő.
Egy vajjal kikent jénaiba tesszük a brokkolis tésztánkat, és 25 percig sütjük. Amikor megsül, hagyjuk legalább 5 percet pihenni, hogy kicsit megdermedhessen, egyébként széthullik.






A csirkemelleket közben vékonyra vágjuk, és olaj-vaj keverékében hirtelen kisütjük, a kockára vágott brokkolis kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...