Mindig is imádtam az illatos kenyereket. Talán azért is esett a mai napon választásom erre a rusztikus kenyérre, bazsalikommal, és aszalt paradicsommal.
Annyira egyszerű elkészíteni, hogy cseppet sem kell aggódni a készítésekor, mennél rusztikusabb, annál szebb, és természetesen finomabb is.
A párosítás tökéletes, a bazsalikom kiegészíti a paradicsomot, mind illatban, mind ízben.
Hozzávalók: (1 csésze = 250 ml)
1 csésze meleg víz
1 csomag instant élesztő (7 g)
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2 1/2 csésze liszt
apróra vágott aszalt paradicsom + 2 evőkanál az olajból, amiben el van téve
4-5 bazsalikom levél
Amikor szép sima és fényes, cipóvá formáljuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, átgyúrjuk, és cipót készítünk ismét belőle.
Egy órát pihentetjük, majd bevágjuk a tetejét, és a 200 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ekkor átkenjük olajjal, majd visszatoljuk a sütőbe és további 20-25 percig sütjük. Ízlésünk szerint olajjal való átkenéskor durva sóval is megszórhatjuk.
Amikor aranybarnára sült kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom olívába mártogatva, borssal megszórva.
1 megjegyzés:
hát ez... valami gyönyörűséges! :)
Megjegyzés küldése