2015. január 25., vasárnap

Répatorta






Bár ritkán, de szoktam répatortát készíteni. Nem mindenki szereti maradéktalanul, sőt, van aki meg sem szokta kóstolni. Pedig garantáltan finom, szaftos, izgalmas torta.

Hozzávalók:
30 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg barna cukor
10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, vagy mazsola
2 tojás
15 dkg cukor
1,2 dl olaj
12 dkg ananász konzerv, vagy ha van, akkor friss ananász reszelve
6 dkg dió
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 tk só
1 cs. vaníliás cukor, de ha van akkor ½ rúd vanília kikapart magja
1 csapott evőkanál őrölt fahéj


A sütőt 175 fokosra előmelegítjük, egy tepsit, vagy egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A reszelt sárgarépát az apróra vágott kandírozott gyümölcsökkel, és a barna cukorral fél óráig pácolódni hagyjuk. Közben elkészítjük a többi hozzávalót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a fahéjjal, és félre tesszük. A két egész tojást a cukorral, és az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliát, és az összepépesített ananászkonzervet, majd belekeverjük a pácolt répát. Azután a lisztes keveréket két, három részletbe hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz, majd a papírral bélelt tepsibe öntjük. 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.





máz:


2 dl sűrű tejföl
20 dkg porcukor
reszelt citromhéj


A tejfölt alaposan összekeverjük a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd a kisült répatorta tetejére kenjük.

Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni, és szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...