Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2015. január 25., vasárnap

Répatorta






Bár ritkán, de szoktam répatortát készíteni. Nem mindenki szereti maradéktalanul, sőt, van aki meg sem szokta kóstolni. Pedig garantáltan finom, szaftos, izgalmas torta.

Hozzávalók:
30 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg barna cukor
10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs, vagy mazsola
2 tojás
15 dkg cukor
1,2 dl olaj
12 dkg ananász konzerv, vagy ha van, akkor friss ananász reszelve
6 dkg dió
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 tk só
1 cs. vaníliás cukor, de ha van akkor ½ rúd vanília kikapart magja
1 csapott evőkanál őrölt fahéj


A sütőt 175 fokosra előmelegítjük, egy tepsit, vagy egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A reszelt sárgarépát az apróra vágott kandírozott gyümölcsökkel, és a barna cukorral fél óráig pácolódni hagyjuk. Közben elkészítjük a többi hozzávalót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a fahéjjal, és félre tesszük. A két egész tojást a cukorral, és az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliát, és az összepépesített ananászkonzervet, majd belekeverjük a pácolt répát. Azután a lisztes keveréket két, három részletbe hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz, majd a papírral bélelt tepsibe öntjük. 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.





máz:


2 dl sűrű tejföl
20 dkg porcukor
reszelt citromhéj


A tejfölt alaposan összekeverjük a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd a kisült répatorta tetejére kenjük.

Hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni, és szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések: