A lányom kedvence a citromtorta, természetesen a névnapi
süti csakis az lehet.
És hogy ne mindig kerek legyen, gondoltam kicsit
variálok, szögletesre készítem.
A piskótát a már megszokott mindig tökéletes recept
szerint készítettem el.
Megtaláljátok a receptjét itt.
A különbség most csak annyi, hogy
egy 30x23 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a piskóta masszát abban
sütjük meg.
180 fokon 25-30 perc szükséges hozzá.
De legelőször a pudingporból érdemes a krémet
elkészíteni, hogy kellő képpen ki tudjon hűlni, és túl sokat ne kelljen várni a
sütemény készítésekor
Akkor lássuk az egyszerű, ám igen finom krém
készítését.
Hozzávalók:
1 csomag vanília puding
½ liter tej
15 dkg vaj – esetleg jó minőségű margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
½ evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva
A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, amit folpack-al
letakarunk, hogy ne legyen bőrös, és hideg helyre tesszük – én a kamra kövére
szoktam, ott hűl leggyorsabban.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és fokozatosan,
kanalanként belekeverjük a krémet, hozzáadjuk a citromhéjat, bele tesszük az
átszűrt citrom levet, majd belekeverjük a feloldott zselatint is.
A kihűlt piskótát hosszában és keresztben is félbevágjuk,
így négy hosszúkás lapot kapunk, amit a krémmel megkenünk.
Úgy osszuk el rajta,
hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből.
1 ½ dl tejszínből vagy habmesterből kemény habot
készítünk, és azzal díszítjük a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése