2013. november 7., csütörtök

Osztrák almatorta






Mindig lesem vajon milyen új étel, vagy sütemény kerülhetne az asztalunkra. Nem mintha nem szeretnénk a hagyományos ételeket, de még inkább szeretjük a változatos ízeket. 



Egy igazán finom, könnyű, illatos almatorta receptjét szeretném közreadni, melyet világhálós barangolásom közben találtam, kedvenc oldalamon a pinterest oldalán

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília eszencia

3 alma
5-6 dkg cukor dkg cukor
1 teáskanál fahéj

A lágy vajat a cukorral, és a tojásokkal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a vaníliát, Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott - lisztezett tortaformába simítjuk. (23 cm-es)





Az almákat megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük, összekeverjük a fahéjjal és a cukorral, majd a tészta tetején elrendezzük, és kicsit belenyomjuk a masszába. 180 fokosra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. 
Porcukorral megszórva tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...