2013. november 7., csütörtök
Osztrák almatorta
Mindig lesem vajon milyen új étel, vagy sütemény kerülhetne az asztalunkra. Nem mintha nem szeretnénk a hagyományos ételeket, de még inkább szeretjük a változatos ízeket.
Egy igazán finom, könnyű, illatos almatorta receptjét szeretném közreadni, melyet világhálós barangolásom közben találtam, kedvenc oldalamon a pinterest oldalán
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília eszencia
3 alma
5-6 dkg cukor dkg cukor
1 teáskanál fahéj
A lágy vajat a cukorral, és a tojásokkal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a vaníliát, Jól elkeverjük, és egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott - lisztezett tortaformába simítjuk. (23 cm-es)
Az almákat megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük, összekeverjük a fahéjjal és a cukorral, majd a tészta tetején elrendezzük, és kicsit belenyomjuk a masszába. 180 fokosra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése