2013. november 3., vasárnap
Fűszeres tőkehal filé burgonyapürével és házi majonézzel
Amikor rájövök hogy milyen kevés halat fogyasztunk, rögtön a lelkiismeretemre hallgatok, és rohanok halért, hogy valami finomat készítsek. Szégyellem, de a hazai halakat nem igazán szeretem, sőt a tengeri halak közül is csak párat, ilyen a tőkehal, és a tonhal. A többi nem igazán tartozik a kedvenceim közé. Most egy finom tőkehal került az asztalra, melynek a fűszerkeveréket mint annyi mást, én magam kreáltam.
Hozzávalók:
1 kg tőkehal filé
vaj az edény kikenéséhez
fészerkeverék
Hal fűszerkeverék:
6 teáskanál só
1 teáskanál morzsolt kapor
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál vöröshagyma por
1/2 teáskanál őrölt bors
A halat a fűszerkeverékkel beszórjuk, és kb fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk, és sütőben 190 fokon fél óra alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a burgonyapürét
60 dkg apróra vágott burgonya
só
5 dkg vaj
2 dl tej
A burgonyát puhára főzzük sós vízben, azután leszűrjük, és összetörjük a vajjal. A tejet felforrósítjuk, és fokozatosan a burgonyához keverjük. Botmixerrel alaposan felhabosítjuk. Szükség esetén utána sózhatjuk.
A házi majonéz receptjét pedig itt találhatjátok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése