2009. augusztus 23., vasárnap

Csokis maffin




Az életem legjobb maffinja, a csokis maffin, az alábbi recept alapján készült. Valamikor régen írta le valaki, és éppen most akadt a kezembe, a szakácskönyv forgatása közben, ugyanis nem emlékeztem kell-e fokhagyma a Frankfurti levesbe vagy nem.

Tehát a recept:
nedves hozzávalók:
12 dkg olvasztott vaj, vagy margarin

2 egész tojás

1 dl tej


száraz hozzávalók:

25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

30 dkg liszt

1 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

Külön-külön összekavarjuk a hozzávalókat, azután a száraz anyagokhoz hozzáadjuk a nedves anyagokat, cca. galuskatészta sűrű legyen, papírkapszlikkal kibélelt maffin formába tesszük, és 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Isteni!!! 12 db maffin lesz belőle.
Nálam maradék nélkül eltűnt.


My life was made based on best maffinja, the chocolate maffin, the undermentioned prescription. Somebody wrote it down once sometime, and fell into my hands now just, during the turning of the cookbook, I did not remember garlic is needed into the Frankfurt soup or no.

So the prescription: wet ingredients:
12 dkg of melted butter, you are margarine

2 whole eggs

1 dl of milk
dry

ingredients:

25 dkg of sugar

1 packets of vanilla sugar

30 dkg of flour

1 tablespoonsful of cocoa

1 packets of baking-powder


Separately stir the ingredients, we add the wet substances to the dry substances afterwards, cca. let noodle pasta be thick, with paper lined maffin we put it into a form, and onto 200 c of degree we roast it under 15-20 minutes in preheated oven. Divine!!! 12 pieces of maffin will be from him.
He disappeared without residual one at me.





2 megjegyzés:

Barb írta...

Oh that looks so good. Too late at night for that kind of snack. =0)

Blessings,

Barbara jean

racznezsoka írta...

In truth very delicate, and express. Worthy to test.
Zsóka

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...