2015. október 14., szerda

Fodros metélt mangold levelekkel




Igazán kegyes az ég, sok szép mángold levéllel ajándékoz meg így az ősz borongós napjaiban is. Ahogy a harsogóan piros levélnyélen a haragoszöld levelet roppannak a kezem alatt, leírhatatlanul jó érzés. 
Igazán egyszerű ebédet készítettem belőle, csak megpároltam, és összeforraltam a következő képpen.

Hozzávalók:

személyenként

4-5 mángold levél 
1/2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
10 dkg metélt tészta

A mángold leveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a levélnyélről. Azt félretesszük és másra felhasználhatjuk, pl. spárga módjára párolhatjuk, sajttal, vagy besamellel tálalhatjuk.





 A lehúzott leveleket apróra vágjuk, és félretesszük. 
A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a mángold leveleket, és a zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. 
Közben vizet forralunk, amit sózunk, és amikor zubogva forr, kifőzzük benne a metélt tésztát. 
A kész mángold levelekre szedjük, és alaposan összeforrósítjuk. Szükség szerint a tészta főzőlevével gazdagabbá tehetjük, de nem feltétlenül szükséges. Reszelt sajttal tálaljuk. 
Viszont nagyon finom apróra morzsolt juhtúróval, ami még finomabbá teszi, hiszen kellemesen harmonizál a spenótízű levélzöldséggel.  





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...