2015. augusztus 1., szombat
Rostos almalé
Rengeteg almánk van minden évben. Teszek el belőle kompótnak, készítek pektint, almapürét, használom a lekvárok sűrítésére, azon kívül a nyuszikáink legfinomabb csemegéje.
Szeretjük a rostos almalét, amiből lehetetlen eleget készíteni.
Hozzávalók:
3 kg alma héjazva, magozva, kockázva
8 liter víz
20 g citromsav
1/2-1 kg cukor ízlés szerint, de használható édesítő is
A megtisztított, kockára vágott almát annyi vízzel amennyi ellepi, és a citromsavval megfőzzük. Amikor puha botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a többi vizet, és felfőzzük. A cukrot érdemes részletekben hozzáadni, és a saját ízlésünk alapján többet, vagy kevesebbet használni.
Még forrón üvegekbe töltjük, és lezárjuk, majd fejtetőre állítjuk 5 percre, és hagyjuk kihűlni.
Másik lehetőség, hogy üvegekbe töltjük, lezárjuk, és forrástól számított 15 percig dunsztoljuk, vagy automatában 90/30 sterilizáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
5 megjegyzés:
Nagyon szuper. Alig varom, hogy lehessen almat kapni. Koszonom az otletet es a receptet.
Ezt kipróbálom, csak még kicsit érik az almám :)
Bátran kipróbálhatjátok körtével, őszibarackkal, azok is nagyon finomak. Alma helyett azokat használjátok. Nem győzitek majd gyártani a sok egészséges üdítőt.
Meddig áll el, ha feltételezzük, hogy mindenki elutazik itthonról, és nem isszák meg egy nap alatt? :D
Nueva
Mivel sterilizálva lett az üdítő, így sokáig eláll. Ha megfelelően csírátlanítottuk minimum egy évig, már ha marad belőle. Én általában 2-3-5 dl-es üvegeket használok, azok egy-két pohárra elegendőek
Megjegyzés küldése