Tegnap láttam egy igazán ízletesnek tűnő vajgaluskát, amit borzasztóan egyszerűen készített el a kis hölgy, tehát adva volt, hogy nekem is kell ilyet csinálnom.
Furcsa párosítás volt, ő sült hagymával kínálta, én sült tarját készítettem hozzá.
Gyáva voltam, nem mertem rögtön csak a galuskát kínálni, pedig mikor meghallottam a szlogent, amit annak idején a mamámtól is sokszor hallottam, tudhattam volna, mennyire igaz.
A mondat pedig így hangzott: - Vajjal minden sokkal jobb. -És valóban. Elég lett volna némi hagymaszirom, sütve, és hozzá egy kis parmezán amivel összeolvasztjuk, és még egy kicsi, hogy a tetejére is jusson.
De az majd legközelebb.
Most viszont az oly egyszerű petrezselymes vajas galuska receptjét hoztam, használjátok bátran, akár önálló ételként is. Finoman ráolvasztva a sajtot, nem fontos hogy parmezán legyen, bármilyen karakteres, érett sajt megteszi.
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 egész tojás
2 + 2 dkg vaj
víz
só
A petrezselyemzöldet egy késes aprítóba tesszük, hozzáadunk 1,5 dl vizet, sót, és pulzálva apróra vágjuk. Ezután a két tojást, és a vajat is belekeverjük.
A lisztet egy tálba öntjük, és a petrezselymes folyadékkal galuska keménységű tésztát kavarunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá vizet.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és kb 2 percig főzzük. A galuskát szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a másik 2 dkg vajjal összekeverjük.
Én most sült tarját adtam hozzá, ami kicsit furcsán hangzik, de a pecsenyeléből készített mézes-mustáros mártás remekül harmonikussá tette a fogást. Sőt a savasságot fokoztam, egy kis frissen készült uborkasalátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése