2013. február 16., szombat

pizzás csiga szénhidrát napra








Olyan sokan elkészítették már előttem, hogy nem is tudom egyáltalán érdemes-e nekem is feltennem egy receptet.
Aztán arra gondoltam, miért ne, hiszen ha már nálam van a kedves olvasó, hát ne menjen máshova, ha egy kis pizzás csigát szeretne készíteni vacsorára. Mert nem csak a pizza az, amiért egy jó kis pizza szószt érdemes nyáron befőzni, hanem a jó kis csiga is, aminek a tésztája finom, leveles, könnyű, és ami nem elhanyagolható gyors.
Mivel szénhidrát napra készült, ezért nem tettem sonkát vagy szalámit bele, sőt sajtot is csak a tetejére mutatóba, ettől eltekintve nagyon finom lett.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál kefir (de lehet egy evőkanál tejföl a kefir helyett)
5 dkg vaj vagy margarin 
1,2 dl víz
1,2 dl tej
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor

Megkenéséhez:

pizza szósz, vagy tészta szósz (receptet lásd itt) természetesen a vásárolt pizza szósz éppen úgy használható
ízlés szerint bármilyen feltét (pl. sonka, bacon, pepperoni, mozzarella, szalámi, bármi, de szeleteljük apróra)
reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt




A szokásos módon kelt tésztát készítünk az élesztővel és a többi hozzávalóval együtt. 
Kb. fél órát pihentetjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pizza szósszal, erre jön ízlésünk és lehetőségünk szerint a szeletelt feltét (sonka, szalonna, vagy szalámi, esetleg mindenből egy kicsi) és a sajt. Végül feltekerjük, és keresztben szeleteljük és a szokásos módon egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük tojással, és még megszórjuk sajttal is. 180 fokon 10-15 perc alatt elkészül. 








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...