Olyan sokan elkészítették már előttem, hogy nem is tudom
egyáltalán érdemes-e nekem is feltennem egy receptet.
Aztán arra gondoltam, miért ne, hiszen ha már nálam van a
kedves olvasó, hát ne menjen máshova, ha egy kis pizzás csigát szeretne
készíteni vacsorára. Mert nem csak a pizza az, amiért egy jó kis pizza szószt
érdemes nyáron befőzni, hanem a jó kis csiga is, aminek a tésztája finom,
leveles, könnyű, és ami nem elhanyagolható gyors.
Mivel szénhidrát napra készült, ezért nem tettem sonkát
vagy szalámit bele, sőt sajtot is csak a tetejére mutatóba, ettől eltekintve
nagyon finom lett.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál kefir (de lehet egy evőkanál tejföl a kefir
helyett)
5 dkg vaj vagy margarin
1,2 dl víz
1,2 dl tej
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
Megkenéséhez:
pizza szósz, vagy tészta szósz (receptet lásd itt)
természetesen a vásárolt pizza szósz éppen úgy használható
ízlés szerint bármilyen feltét (pl. sonka, bacon,
pepperoni, mozzarella, szalámi, bármi, de szeleteljük apróra)
reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A szokásos módon kelt tésztát készítünk az élesztővel és
a többi hozzávalóval együtt.
Kb. fél órát pihentetjük, majd téglalap alakúra
nyújtjuk, megkenjük a pizza szósszal, erre jön ízlésünk és lehetőségünk szerint
a szeletelt feltét (sonka, szalonna, vagy szalámi, esetleg mindenből egy kicsi)
és a sajt. Végül feltekerjük, és keresztben szeleteljük és a szokásos módon
egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A tetejét megkenjük
tojással, és még megszórjuk sajttal is. 180 fokon 10-15 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése