50 dkg darált csirkecomb
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 teáskanál szárított zsálya, morzsolt
(nekem van friss)
3/4 teáskanál szárított kakukkfű (nekem
van friss)
1/2 teáskanál szárított őrölt kömény
csipet őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 nagy tojásfehérje
2 teáskanál olaj
zsemlemorzsa
A kicsontozott csirkecombokat ledaráljuk,
és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd 15-20 percig pihentetjük
Vizes kézzel rudakat formálunk belőle,
megforgatjuk zsemlemorzsában, majd kevés olajon megsütjük, melegen tartjuk.
A kolbászkákat lehet teljesen
lehűteni, csomagolni, fagyasztani és amikor szükség van rá, mikrohullámú sütőben
átmelegíteni.
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sótlan vaj
6 közepes krumpli, megtisztítva, 2
cm-es kockákra vágva
1-2 szál újhagyma karikára vágva
1 piros kaliforniai paprika,
kockázva
2 teáskanál friss petrezselyem,
felaprítva
3 gerezd fokhagyma, aprítva
Só és bors, ízlés szerint
Melegítsük az olajat és a vajat egy nagy
serpenyőben közepes lángon.
Adjuk hozzá a burgonyát, és fedjük
be az edényt. Így pároljuk 10 percig. Vegyük le a fedőt, és vegyük
magasabbra a hőmérsékletet. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Főzzük 15
percig, alkalmanként megkeverve, amíg a burgonya és a zöldségfélék aranybarna
színt kapnak. Hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát, süssük 2
percig. Sóval és borssal megszórjuk. Reszelt parmezánnal, és párolt
kelbimbóval azonnal tálaljuk
50 dkg kelbimbó párolva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése