2010. augusztus 7., szombat

Szalámis-babos pizza

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1,8 dl víz
1 1/2 tk. só
1 ek olíva olaj
2,5 dkg élesztő

pizzaszósz
10 dkg paprikás vastagkolbász vagy szalámi
1 doboz mexikói zöldség
1 doboz vörös bab
10 dkg mozzarella sajt

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük.

7-8 mm vastagra nyújtjuk, kelesztjük 15 percig, azután 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megkenjük pizzaszósszal, megpakoljuk apróra vágott paprikás szalámival, mexikói zöldségekkel, babbal, sajttal jól megszórjuk, és további 20 percig sütjük.




a tésztát duplájára kelesztjük

meg esszük a pizzát




Nincsenek megjegyzések:

Francia hagymás csirke

Emlékszem vasárnaponként nagyanyám csirke pörköltöt készített a húsleves után. Szép vékony de hosszú galuskákat szaggatott mellé. A t...