2010. augusztus 17., kedd

Fűszeres sertés karaj

Kínlódok, ezzel az új bejegyzés szerkesztővel. Nem igazán tudom használni. nem enged rendesen dolgozni,. Nem tudom miért kellett valamit megreformálni, ami már jól működött. De hát mindig vannak okos emberek. Gondoltam arra, hogy Word-ben fogok ezután szerkeszteni, és csak azután szúrom be ide a kész bejegyzést.

De a lényeg mégis az, hogy a mai ebéd isteni finomra sikerült ezért gondoltam megosztom mással is, de legalább is feljegyzem saját magamnak. Itt biztosan nem fogom elkeverni.

Hozzávalók: 2 személyre

4 szelet kicsontozott sertéskaraj
só, 
bors
kakukkfű
worcester szósz
cayenne bors

Elkészítése:

A karajt kicsit kiklopfoljuk, hogy a rostok lazábbak legyenek, de ne essünk túlzásba, nem rántott húst készítünk. megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, worcester szósszal "becsapkodjuk", ez úgy néz ki mintha esőként esett volna rá, majd egy kis cayenne-i borssal meghintjük, hogy még egy kis pikáns csípős íze is legyen. 15-20 percig  pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Olajat forrósítunk, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük, hogy kéreg alakuljon ki rajtuk, majd kb 1,5 dl vizet aláöntve, befedve 20 percig pároljuk, majd a tetőt levéve hirtelen megpirítjuk. Rizzsel, salátával tálaljuk. Én csak salátát fogyasztok hozzá, mert most megint diétázok.



fűszeres sertés karaj 

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...