2009. október 4., vasárnap

Töltött gomba

Arra gondoltam valami finom lenne a kedvemre való.
Például egy kis töltött gomba. Tehát meg kell valósítani a gondolatot. Mert ugye mindig azzal kezdődik, hogy csak gondolkodunk, a sok gondolkodás miatt pedig nem marad idő a megvalósításhoz.

Tehát, a gondolat után rögtön cselekedtem is.
Gyönyörű gombát kaptam a zöldségesnél.
Mi is kell még ....? Feta sajt, füstölt sonka, kakukkfű, bors, olaj. Ha feta sajtot és sonkát használunk, a só mellőzhető. talán csak egy csipetnyi, de nyugodtan el is maradhat.


Én le szoktam húzni a
gomba bőrét, de nem mindenki teszi ezt.
Ők arra, én erre esküszöm.
Miután lehúzom a bomba bőrét, megtörölgetem papírtörlővel, kicsi olajat teszek a kalapba, de tényleg csak egy picit, - szerintem az olíva a legjobb, az extraszűz, de megteszi a sima napraforgó olaj is, és jó még a vaj is. Sőt kimondottan jó a vaj. Persze mindenki a saját ízlése szerint alkalmazza azt a zsiradékot amit szeret.
(-Tehát ez a töltött gomba úgy készül, ahogy szeretjük. Mindenkié úgy, ahogyan szereti. -)


Következő lépés, az olajozott gombafejeket megszórjuk borssal, kakukkfűvel, és egy jénai tálba tesszük, amit előzőleg szintén valamilyen számunkra kedves zsiradékkal kikentünk.
A feta sajtot és a füstölt sonkát apróra vágjuk, kevés borssal megszórva összekeverjük, és a gombakalapokat megtöltjük vele.

Ki-ki a kedve és lehetősége szerint, adhat hozzá tejszínt, vagy tejfölt, hogy kréme
s legyen a töltelék, én csak egy kis reszelt mozzarellával meg szoktam szórni a tetejét.

Forró sütőben kb 15-20 percig sütjük. Rizibizivel, burgonyapürével, de sült krumplival, vagy párolt zöldségkörettel egyaránt ízletes.


Vegetáriánus változatként, elhagyjuk a füstölt sonkát,ilyenkor a csiperkegomba tönkjét, vagy pár kisebb gombát apróra vágunk, kicsit megpároljuk, és abból készítjük a tölteléket, de ekkor egy kis füstölt sajtot szórunk rá, az íze kedvéért. (-Nagyszerű növényi alapanyagokból készült sajtokat lehet kapni, tehát nem gond a megfelelő alapanyagok összeállítása.-)


Fél óra alatt nem csak a gondolati szinten készült el, hanem a valóságban is.I gave a thought to it something delicate would please me truth. A little charged one is a mushroom for example. So it is necessary to accomplish the thought.
Because he begins with us thinking only always, because of the much thinking Time is not left over though to the realisation.so, I did it immediately after the thought.

I got a beautiful mushroom at the greengrocer. What is needed yet? Feta cheese, a ham, thyme, pepper were smoking, oil. If Feta we use a cheese and a ham, the salt negligible. maybe only a pinch, but may lag behind calmly.


I skin the mushroom, but everybody does not make this. They that way, I swear on this.after I pull the leather of the bomb down, wipe wiper, I put small oil into the hat, really only a tiny one, - according to me the olive the best one, extra Virgo, but the flat sunflower does oil, and good even the butter.


But definitely good the butter. Everybody applies that fat according to his own taste of course what he likes.so this charged mushroom prepares the way. Everybody's some, as he likes it.

Next step, we sprinkle the mushroom heads oiled with pepper, thyme, and one jénai we put it into a dish, what he overtakes likewise our some kind of number with kind fat bribed. The Feta cheese and we cut the smoked ham up into small pieces, we mix it up with little pepper sprinkled, and we fill the caps with him.

In a boiling oven kb we bake it until 15-20 minutes.
With rice and peas, mashed potato, but with French fries, you are tasty with stewed vegetable garnish equally.


As a vegetarian variant, we lose the smoked ham,at this time the trunk of the common mushroom, or we cut a couple of smaller mushrooms up into small pieces, we steam it a little bit, and it we prepare the filling, but we sprinkle a little smoked cheese on it at this time, for the mood of his flavour.
(-Prepared from superb vegetal stocks it is possible to get cheeses, so no problem the suitable stocks komposition.-)


Is afraid under a clock not was ready on the mental level only, but in the reality.Nincsenek megjegyzések:

Szülinapi számtorta mascarpone és tejszínhab krémmel

Az egyik ismerős megkért, hogy az édesanyja születésnapjára készítsek egy tortát, de lehetőség szerint számtortát. Azután közölte, hogy ne...