Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2009. október 20., kedd

Csicsóka







Elérkezett az ősz, és közben majdnem megfeledkeztem a csicsókáról. több éve termesztjük, főleg mint vágott virág került a konyhába, míg bátorságot nem vettem magamon és meg nem kóstoltam.
Elmondanám hatalmasat csalódtam. A íze igen kellemes, sőt mondhatnám finom. De persze ez már nem is meglepő nálam, így voltam a rebarbarával és a fügével is.
No persze biztosan van még pár olyan növény amit termesztek ugyan, és bár elméletben tisztában vagyok jó tulajdonságaival megkóstolni mégsem volt még merszem.



Tegnap sütöttem csicsókát, nagyon finom volt. Mindig frissen érdemes felszedni, mert nem lehet úgy eltartani mint a krumplit. Bár a származási helye szintén Amerika. Összevágtam mint a krumplit és sütőben egy kis tejszínnel meg apróra vágott fokhagymával, kevés borssal megszórva megsütöttem. Fedés nélkül kb 25 perc és kész.

Jó étvágyat mindenkinek!

Természetesen nagyon sokféle recept van ami igazán jó, pl. a következő:


Csicsóka trappistasajttal

Kisebb méretű csicsókákat vízben egészben megfőzünk, majd egy kis olívaolajra tesszük és befűszerezzük, zsályával, fehérborssal, sóval.
A trappistasajt szelet mindkét felét keményítőbe mártjuk ez megakadályozza a sajt szétfolyását, és margarinban kisütjük. mártottam, de szerintem aki úgy szereti, be is lehet rendesen panírozni. Kitűnő gomolya sajttal elkészítve, bár lényegesen drágább, de az íze magáért beszél.


Here the autumn, and I forgot the Jerusalem artichoke almost meanwhile. more of his years we cultivate it, mainly than a cut flower got into the kitchen while I did not take liberty on myself and I did not taste it. I would relate it huge one I was disappointed. His flavour most pleasant, indeed I could say it it's good. But sure this already not surprising at me, I was so with the rhubarb and the fig. No there are a couple of plants like that certainly yet of course what I cultivate though, and I am a bar in clear one with his good characteristics in a theory to taste I did not have courage after all yet. I baked yesterday Jerusalem artichoke, very much it was delicious. Until all of them freshly worthy to pick up, because it is not possible to provide for it so than the potato. Although America is his provenance likewise. I cut it up than the potato and in an oven with a little cream I roasted it sprinkled with garlic cut up into small pieces, little pepper. Covering kb 25 minutes and ready. Good appetite for everybody! There is a very diverse prescription naturally what is really good, pl. the successor:

Jerusalem artichoke with Trappist cheese

We cook Jerusalem artichokes with a smaller size in whole in water, we put it onto a little olive oil then and season, with a sage, fehérborssal, with salt.
The Trappist cheese we dip it into one starching both of the halves of a slice this prevents the cheese running, and we figure it out in margarine. dipped, but according to me who likes it so, in too it is possible to bread it properly. His excellent ball prepared with a cheese, bar significantly more expensive, but his flavour speaks for itself.





Nincsenek megjegyzések: