Ezt szerintem mindenki szereti, de nem biztos, hogy mindenki el tudja késziteni. Pedig nagyon egyszerü.
Egy 5 literes üveghez szükséges 3 - 3,5 kg uborka. Az apróbból a több. 2 - 3 szál kapor, 1 - 2 gerezd fokhagyma, literenként 5 - 6 dkg só a felöntő léhez, és egy kenyér csücske.
Az uborkát áztassuk vízbe, hogy a homok, és egyéb szennyeződések leázzanak róla. Amíg ázik az uborka, készítsük el a felöntő levet, ehhez kb. 2-3 literre van szükség. Ahhoz, hogy a tejsavas erjedés meginduljon az uborkának levágjuk a két végét, és keresztbe fel szoktam vágni, és az üvegbe lerakom szépen sorban. Közzé teszem a kaprot és a fokhagyma gerezdet. Amikor tele az üveg a tetejére teszem a kenyér csücskét, és felöntöm a langyosra hűlt sós lével. Kis tányérral beborítom és a napra teszem.
3 - 4 nap múlva fogyasztható. Leveszem a kenyeret, leszűröm a levét és behűtve kínálom
.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése