2018. január 27., szombat

Töltött burgonya kolbásszal-szalonnávalHa egy igazán ízletes, gyors ebédre, vagy vacsorára vágysz, kóstold meg ezt a finom töltött krumplit. A kétszer sült burgonya krémes, a töltelékben a chorizo és a backon vagy ha magyarul akarom mondani a húsos szalonna, és a finom igazi füstölt kolbász fantasztikus harmóniát teremt. A tejföl összefogja az ízeket, a sajt pedig megkoronázza mindezt.
Egyszóval felejthetetlen, de időről időre megismételhető ez a finom étel. Egy pohár sörrel, vagy egy finom száraz borral tökéletes igazán.

A hozzávalók:
fejenként egy közepesnél kicsit nagyobb burgonya
10-15 dkg finom, igazi füstölt kolbász chorizo, gyulai, csabai vagy igazi házi
10-15 dkg húsos szalonna bacon, kolozsvári, vagy igazi házi
1 dl tejföl
só, bors
10 dkg reszelt sajt (keverjük bátran több féle sajtból)
1-2 kanál zsír vagy olaj


A burgonyákat héjában megsütjük, kettévágjuk, és kikaparjuk a közepüket.
A kikapart burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és a szintén kockázott szalonnát, majd a tejföllel, sóval és borssal ízlésünknek megfelelő tölteléket készítünk.  Töltsük vissza a kikapart burgonyákba, és tegyük egy zsírral vagy olajjal kikent tűzálló tálba, majd bőségesen tegyünk reszelt sajtot a tetejére. Válasszunk olyat, ami jól olvad, hogy a töltelék még ízletesebb legyen.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Zöldségkörettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...