2018. január 22., hétfő

Koreai reteksaláta


Csábítanak a hatalmas sörretkek az üzletek polcain. Sok internetes oldal tele van a belőle készült salátával.
Én egy egyszerű koreai reteksalátával kezdem. Ez egy olyan salátaszerű étel, ami a julienre vágott retekkel kezdődik. Tipikusan fűszeres, leginkább chili paprika pelyhek, és egyéb ízesítők kerülnek bele, minta a fokhagyma, a sózott garnélarák, a halszósz. Néha cukor és ecet kerül bele, ahogy most is készül ez az enyhébb változat, amely igazán kellemesen frissítő, és különösen jól illik a húsételekhez, mint a mai autentikus kínai brokkolis csirkéhez, amelyet üvegtésztával készítettem el.
Recept megtalálható itt.


2-3 nagy sörretek
1 db kis sárgarépa
3 evőkanál 10 %-os ecet
2 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só

A retket és a répát julienre vágjuk vagy káposztagyaluval lereszeljük. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, majd alaposan összekeverjük. Hagyjuk legalább 30 percig pihenni, de sokkal ízletesebb az előző nap elkészített saláta. 
Húsételekkel fogyasztjuk.














Nincsenek megjegyzések:

Mézes grízes-krémes

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mi...