2016. február 1., hétfő
Sonkás-sajtos krumpli gofri
Egy finom szendvicsalap, vagy csak azért, hogy valami finom szószba tunkolhassuk, esetleg feltétként egy főzelékhez, vagy csak azért, mert nagyon finom akár ketchuppal is.
Hozzávalók:
80 dkg sós vízben főtt burgonya
3 egész tojás
20-25 dkg liszt
só
1 teáskanál cukor
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
20 dkg apróra vágott sonka vagy füstölt tarja de jó a húsos szalonna is
20 dkg reszelt sajt karakteresebb ízű
apróra vágott zöldhagyma vagy snidling (el is maradhat)
A burgonyát sós vízben megfőzzük, és finomra törjük, mint a burgonyapürénél szoktuk. Langyosra hűtjük.
A tejet meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne, majd felfuttatjuk az élesztőt.
A burgonyához keverünk minden hozzávalót, és pihentetjük kb 30 percet.
A gofrisütőt felmelegítjük, és egy kanállal a közepére teszünk, majd lecsukva kb 10 perc alatt megsütjük.
Ketchuppal, vagy bármilyen mártogatóval tálalhatjuk.
De mint írtam kiváló szendvicsalap kenyér helyett, amivel változatossá tehetjük az étkezést. Különösen a gyerekek fognak neki örülni.
Természetesen palacsinta sütőben is süthetjük. Lehetőleg tapadás mentesben, hogy ne kelljen plusz zsiradékot hozzá adni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése