2016. február 1., hétfő

Sonkás-sajtos krumpli gofri





Egy finom szendvicsalap, vagy csak azért, hogy valami finom szószba tunkolhassuk, esetleg feltétként egy főzelékhez, vagy csak azért, mert nagyon finom akár ketchuppal is.

Hozzávalók:

80 dkg sós vízben főtt burgonya
3 egész tojás
20-25 dkg liszt

1 teáskanál cukor
2 dl tej
1,5 dkg élesztő
20 dkg apróra vágott sonka vagy füstölt tarja de jó a húsos szalonna is
20 dkg reszelt sajt karakteresebb ízű
apróra vágott zöldhagyma vagy snidling (el is maradhat)

A burgonyát sós vízben megfőzzük, és finomra törjük, mint a burgonyapürénél szoktuk.  Langyosra hűtjük.
A tejet meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne, majd felfuttatjuk az élesztőt.
A burgonyához keverünk minden hozzávalót, és pihentetjük kb 30 percet.
A gofrisütőt felmelegítjük, és egy kanállal a közepére teszünk, majd lecsukva kb 10 perc alatt megsütjük.
Ketchuppal, vagy bármilyen mártogatóval tálalhatjuk.
De mint írtam kiváló szendvicsalap kenyér helyett, amivel változatossá tehetjük az étkezést. Különösen a gyerekek fognak neki örülni.
Természetesen palacsinta sütőben is süthetjük. Lehetőleg tapadás mentesben, hogy ne kelljen plusz zsiradékot hozzá adni.





Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...