2016. február 29., hétfő

Kókuszcsók- maradék tojásfehérje felhasználása







A maradék tojásfehérjéket a fagyasztóban gyűjtöm. Vannak szilikonos muffin formáim, amibe egy tojásfehérjét teszek, és lefagyasztom, amikor megfagy kifordítom a formából, és műanyag zacskóban gyűjtöm. Így nem kell méricskélni, csak annyit kivenni annyit, amennyire szükségünk van.

Most kókuszcsókot készítettem 3 tojásfehérjéből.

Hozzávalók:

3 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
4,5 dkg vaj
csipet só

Egy sütőlapot béleljünk ki szilikonos sütőpapírral, vagy a sütőpapírt vajazzuk be. Tegyük félre.



A cukrot és a tojásfehérjét alaposan kavarjuk össze egy csipet sóval. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd az olvasztott vajat. Tegyük félre legalább 15-20 percre, de akár egy-két napig is állhat a hűtőben sütésig. Amikor a kókusz jól beitta a tojásfehérjét, és a vaj is láthatóan megkötött, vagyis jól besűrűsödött a massza, keverjük át, és egy-egy kiskanálnyit tegyünk a tepsibe megfelelő távolságot hagyva közöttük.
150 fokosra előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, vagy amíg elkezd a széle barnulni.
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Halványan porcukrozzuk, és tálalható.

Készíthetjük ropogósra is, de akkor a kiskanálnyi masszát vékonyra nyomkodjuk, és 10-15 percig sütjük. Amikor a széle kezd pirulni kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Ízletes és könnyen elkészíthető csemege.










Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...