Valami ami nem hús. Olyanra vágyok. Egy kis gyomorerősítő köménymagos levesre, buggyantott tojással, pirított kenyérkockával.
Hozzávalók:
2 evőkanál disznózsír
2 evőkanál liszt
1/2 evőkanál köménymag
1 teáskanál pirospaprika
só
fejenként 1-2 tojás
tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
tejföl
Míg a leves fő, pár szelet kenyérből 1x1 cm-es kockákat vágunk amit sütőben, vagy száraz serpenyőben megpirítunk.
A tojás levest egy kevés tejfölre tálaljuk.
1 megjegyzés:
Imádom, főleg ilyen nagy ünnepek után, mikor telítve van az ember! Én egy kis ecetet is szoktam hozzá tenni, meg egy pici tejet a legvégén. Az a 120 perc nem elírás?... Sokallom!:)
Megjegyzés küldése