2014. december 28., vasárnap

Tojásleves









Valami ami nem hús. Olyanra vágyok. Egy kis gyomorerősítő köménymagos levesre, buggyantott tojással, pirított kenyérkockával.






Hozzávalók:

2 evőkanál disznózsír
2 evőkanál liszt
1/2 evőkanál köménymag
1 teáskanál pirospaprika

fejenként 1-2 tojás
tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
tejföl





A zsírból és a lisztből rántást készítünk. Amikor rózsaszínű, hozzáadjuk a köménymagot, és kipattogtatjuk a rántásban. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel feleresztjük. Felforraljuk, és alaposan kiforraljuk a köménymagokat benne. Közben sózzuk, és kb 10 percig főzzük. Ekkor átszűrjük, és amikor felforr, személyenként egy-két tojást buggyantunk bele. Újraforrástól 5-10 percig főzzük, attól függ keményen vagy lágyan szeretjük a tojást. 
Míg a leves fő, pár szelet kenyérből 1x1 cm-es kockákat vágunk amit sütőben, vagy száraz serpenyőben megpirítunk.
A tojás levest egy kevés tejfölre tálaljuk.





1 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Imádom, főleg ilyen nagy ünnepek után, mikor telítve van az ember! Én egy kis ecetet is szoktam hozzá tenni, meg egy pici tejet a legvégén. Az a 120 perc nem elírás?... Sokallom!:)

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...