2014. december 12., péntek
Narancs marmaládé saját pektinjével
Ennek a lekvárnak a lényege, hogy a saját pektin oldódjon ki, és az zselésítse. Ez pedig csak akkor érhető el, ha a héjat is rajta hagyjuk, mivel a héj alatt található a gyümölcspektin.
Tudom kicsit furcsa, de nagyon finom, hiszen keserédes íze a karácsonyi kalács legjobb kísérője.
Hozzávalók:
4 db narancs
2 citrom
1 kg cukor
2 liter víz
Vékonyan felszeleteljük az alaposan megmosott gyümölcsöt, és hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk, majd a cukrot beletesszük, és addig keverjük amíg a cukor el nem olvad.
Ekkor befedjük, és másnapig hagyjuk ázni.
Másnap felmelegítjük, és főzzük legalább 30 percig. Ekkor zselépróbát végzünk. Ha a hideg tányérra cseppentett lekvár bebőrösödik, megfelelő, és mehet a sterilizált üvegekbe. Zárjuk le a tetejét, és hagyjuk száraz dunsztban kihűlni.
Lehetőleg bio citrusokat használjunk, vagy alaposan áztassuk ki a gyümölcsöket langyos szódabikarbónás vízben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
1 megjegyzés:
Nagyszerű!!!
Megjegyzés küldése