2010. április 11., vasárnap

Sonkás kocka

Így húsvét után, lehet, hogy nem kívánjuk már a sonkát, de a sonkás kockának szerintem nem tud mégsem ellenállni senki. Egy fantasztikus étel, ami "diétásabban" is elkészíthető, de azért valljuk be, mégis csak hagyományosan a legfinomabb. Mivel a hűtőben még nálam fellelhető, így adott volt a mai ebéd második fogása, sonkás kockát fogok készíteni.

hozzávalók 4 személyre:

50 dkg kockatészta kifőzve
25-30 dkg főtt, füstölt sonka
3 tojás
3,7 dl 20 %-os tejföl
só,
bors
vaj az edény kikenéséhez, és zsemlemorzsa annak beszórásához

A tejfölt a tojássárgájával, sóval, borssal elkavarjuk, a sonkát apróra vágjuk, és hozzákavarjuk a kifőtt kocka tésztával, a tejfölös tojáshoz. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a mártásos tésztába, ezzel lazítjuk fel azt, és kivajazott, morzsával meghintett tűzálló edénybe öntjük, forró sütőben pirulásig sütjük. Ez kb. 30 perc 190 °C-on.
Tehát ez is egy gyorsan elkészíthető étel.








alig 45 perc és kész

a sonkás kocka próbája ugyan az, mint a pudingé


Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Chari at Happy To Design írta...

Hello friend...

I'm so happy to have you participate with the Sunday Favorites "One Year" birthday celebration. I can see that you are a fabulous cook...your potatoes and ham dish looks so delicious! I tried to translate your post...but didn't have any luck! Nevertheless, I really enjoyed your photos!

Thank you so much for sharing your delightful blog with us!!!

Have a wonderful day...best wishes!
Chari @Happy To Design

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...