Az ősszel vásárolt kenyérsütőm mára már igazi családi darab, mivel szinte minden nap használatban van. Roppan kényelmes, hogy nem kell a kenyérért sem sorban állni, sem pedig a száraz, szikkadt kenyeret kidobálni.
Annak idején "Limara pékségében" találtam rá az igazán jó kenyér receptjére. Azóta sok-sok kenyér született ennek alapján, mint a következő zabos-magos kenyér is.
A hozzávalókat a fenti sorrendben berakom a gépbe, kivéve a magokat és a zabpelyhet.
Normál programon sütöm, sípoláskor teszem a magokat bele, és fantasztikus finom, kenyér születik belőle 3 óra 40 perc alatt. És ami nem elhanyagolható a zab létfontosságú elemei belekerülnek a finom kenyérbe, mert ugye nem elfelejtendő, hogy a versenylovaknak is zabot adnak, hogy jól teljesítsenek.
Annak idején "Limara pékségében" találtam rá az igazán jó kenyér receptjére. Azóta sok-sok kenyér született ennek alapján, mint a következő zabos-magos kenyér is.
3 dl víz
2 kk. só
2 ek. olaj
1 csipet askorbinsav
15 dkg zabliszt
30 dkg kenyérliszt
5 dkg rétesliszt
1 kk cukor
2 dkg élesztő
10 dkg kovász
1-1 ek. lenmag, szezámmag, zabpehely
2 kk. só
2 ek. olaj
1 csipet askorbinsav
15 dkg zabliszt
30 dkg kenyérliszt
5 dkg rétesliszt
1 kk cukor
2 dkg élesztő
10 dkg kovász
1-1 ek. lenmag, szezámmag, zabpehely
A hozzávalókat a fenti sorrendben berakom a gépbe, kivéve a magokat és a zabpelyhet.
Normál programon sütöm, sípoláskor teszem a magokat bele, és fantasztikus finom, kenyér születik belőle 3 óra 40 perc alatt. És ami nem elhanyagolható a zab létfontosságú elemei belekerülnek a finom kenyérbe, mert ugye nem elfelejtendő, hogy a versenylovaknak is zabot adnak, hogy jól teljesítsenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése