2017. november 26., vasárnap

Kekszes krémes




Sütés nélküli
hozzávalók:
2 db vaníliás pudingpor
8 dl tej
3 dl habtejszín
1 csomag édes vajas keksz
tetejére:
5 dkg cukrozatlan kakaópor
0,5 dl tejszín
10 dkg cukor

Legelőször is két vaníliás pudingport a leírás szerint megfőzünk, majd amikor langyosra kihűl 2-3 dl keményre vert tejszínhabbal összekeverjük, és félretesszük. Egy szögletes formában, vagy egy jénaiba egy sor finom kekszet lerakunk, erre a krém felét rásimítjuk, majd még egy sor keksz, és még egy sor krém. Keksszel zárjuk a rétegzést. 5 dkg kakaót kikeverünk tejszínnel és cukorral, ezt tesszük a tetejére, és irány egy éjjelre a hűtő. Másnap szeletelhető. Vajjal hígított olvasztott csokival is bevonhatjuk





Nincsenek megjegyzések:

Mézes grízes-krémes

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mi...