2017. november 26., vasárnap

Paprikás-főtt sertésnyelv

Fontos számomra, hogy minél kevesebb felvágott és egyéb boltokból származó készítmény helyett saját finomság kerüljön az asztalra. Szerencsére a családom kapható az ilyen ételek kóstolására, fogyasztására.
Mivel szabin vagyok a héten, megengedhetem magamnak, hogy a főzés örömeinek átengedjem magam, így egyik kedvencünk is terítékre került. Ticuskám már az este meg akarta kóstolni, de mivel még meleg volt sikerült lebeszélnem róla. Mára azonban tökéletes, és fogyasztható.
Hozzávalók az abaléhez
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
szemes bors, babérlevél
és természetesen víz, annyi, ami a nyelveket ellepi
2 db sertésnyelv
3-4 gerezd fokhagyma
pirospaprika
őrölt bors
víz, hogy a paprikás kencét kenhetővé tegyük
Az abálólében megfőzzük a nyelveket, majd lehúzzuk vagy lekaparjuk a vastag bőrt a nyelvek felszínéről. Szépen megfaragjuk, minden felesleges dolgot, levágunk, és bekenjük a zúzott fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors keverékével, amit kevés vízzel kenhetővé teszünk. Egy éjjelre, de legalább pár órára hűtőbe tesszük. Szeleteljük, enyhén sózzuk. Persze aki akarja, a paprikás keverékbe teheti a sót. Én jobban szeretem utána sózni, mikor már szeletelem. Pirítóssal, vagy csak simán kenyérrel, paprikával, paradicsommal, ecetes tormával is kiváló reggeli.


Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...