2013. október 15., kedd

Fűszeres csirkemell zöldségkörettel





Amikor nem tudom mit is kellene ebédre készíteni akkor a jó öreg csirke mell kisegít, mint most is. A Papus tegnap talált egy takaros cukkinit azt adtam mellé valamennyi vegyes zöldséggel köretnek. Nagyon jól sikerült, de hiszen minden a fűszereken múlik, és ez a fűszer keverék már bizonyított, hiszen a már annyiszor bevetett pácolásra is tökéletes fűszer keverékemet használtam most is.





Hozzávalók:

1 db csirke mell filé csíkokra vágva
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd mézes fokhagyma
3 kanál méz a  mézes fokhagymáról
3 evőkanál olaj
1 evőkanál füszer keverék (só,  cayenne bors, fekete bors, piros paprika,  fokhagyma por,  hagyma por, szárított kakukkfű, szárított oregánó)
petrezselyemzöld





Köret hozzávalók:

1 cukkini
40 dkg vegyes zöldség (mirelit mexikói köret)
2 dkg vaj
só, bors, petrezselyemzöld

Egy kis fej kockára vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztunk,ha van használjunk mézes fokhagymát, abból is kb. 4 gerezdet nyomunk szét, valamint hozzáadunk a mézéből 3 evő kanállal, ha nincs, akkor tegyünk bele friss fokhagymát és mézet, de kevesebbet valamivel, mivel azok intenzívebb illattal és ízzel rendelkeznek. Tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, és süssük fehéredésig. Adjunk hozzá a fűszer keverékből egy evő kanállal, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk utána. Amikor a hús puha apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.és vegyes zöldség körettel, valamint savanyúsággal tálaljuk.




A vegyes zöldségkörethez, felvágjuk a cukkinit csíkokra, majd a vajban megpároljuk, amikor félig kész hozzáadjuk a mirelit zöldséget, és együtt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és fél csokor apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...