2011. január 16., vasárnap

Röszti

Nagyon régóta nem voltan itt. Viszont a röszti arra késztetett, hogy népszerűsítsem őt. Az egyik kedvenc köreteim egyike. Nincs ezen mit tagadni. Hízlal vagy sem, imádom.
Elkészítése roppant egyszerű, az íz pedig magáért beszél.

Hozzávalók:

1 kg burgonya reszelve a reszelő nagy lyukú részén
1 db kis fej vöröshagyma, apróra felvágva
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db tojás
liszt, amennyit felvesz, hogy összeálljon a massza
só, őrölt bors,
petrezselyemzöld apróra vágva
olaj a kisütéshez

Miután a burgonyát lereszeltük, mindig várjunk annyit, hogy levet eresszen, sőt én ki szoktam a levét nyomni, megvárom amíg a keményítő a tál alján összegyűlik, leöntöm róla a lét, és a reszelt krumplihoz adom a keményítőt is. Beleteszem a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy összeálljon a massza, azután 5-10 percig pihentetem. Ez alatt az idő alatt az olajam felforrósodik, és kanállal beleszaggatom, hagyom, hogy pirosra süljön, kiszedem, papírtörlőn lecsepegtetem, és lehet fogyasztani.
Sült húsokhoz, rántott gombához, bármihez, akár tükörtojáshoz is tökéletes.












Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...