2011. január 23., vasárnap

Lekváros bukta

Lekváros bukta

hozzávalók:

50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
szilvalekvár

A hozzávalókat kenyérsütő gépben megdagasztatom, majd kb. 30-40 percig kelesztem.
Azután vajjal megkent nyújtólapon elnyújtom, 8x8-as négyzeteket vágok belőle, amire egy-egy kanálka házi szilvalekvárt teszek. Ezután mintha gombócot szeretnék készíteni összecsípem a tésztát, megformázom és a gombócokat vajjal megkent tepsire rakom nem túl távol egymástól. Újra hagyom kelni, megkenem tojássárgájával, és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Francia hagymás csirke

Emlékszem vasárnaponként nagyanyám csirke pörköltöt készített a húsleves után. Szép vékony de hosszú galuskákat szaggatott mellé. A t...