Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2010. június 12., szombat

Süti - sütés nélkül




Isteni, és ami nem elhanyagolható, sütés nélkül elkészíthető finomság.
Ebben a melegben a fagyi mellett, az ilyen könnyű, és egyszerű sütik jól esnek.
Először csak azért csináltam, mert nem volt gáz, azóta viszont azért mert nagyon finom.
Egy ilyen forró napon úgy sütit adni a családnak, hogy a sütőt még csak meg sem közelítettük, szerintem, nagyszerű dolog.

Az első réteg:

25 dkg édes keksz darálva, vagy csak a nyújtófával összetörve
10 dkg porcukor átszitálva, hogy nehogy csomós legyen
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
fél rúd vanília kikapart magja

Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.

A második réteg:

50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2,5 dl habtejszín kemény habbá verve
1 tasak zselatin

A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy tasak zselatinnal, amit kb 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.

A harmadik réteg:

2 csomag főzés nélkül készíthető vanília puding
1/2 l tej 3,5%-os
1/2 vaníliarúd kikapart magja

A pudingot elkészítjük, könnyű, kemény, mégis stabil állapotig verjük, azután rásimítjuk a túrós krémre.

A negyedik réteg:

1/2 l habtejszín
1 cs zselatin

Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliapudingos rétegre simítjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelés előtt megszórjuk csokidarával, vagy csokoládét reszelünk a tetejére.












Nincsenek megjegyzések: